piirin logo

 ETELÄ-SUOMEN VAPAA-AJANKALASTAJAPIIRI RY

 SEURAKIRJE 3/2009                                         21.8.2009

 

1.   SEUROJEN AVUSTUKSET NUORISOTAPAHTUMIIN

2.   NUORTEN SYYSRETKI 2 – 4.10 LOHJANJÄRVELLE

3.   NUORTEN PERHOKURSSI LA 5.9

4.   NUORTEN JIGIKURSSI LA 12.9

5.   NUORTEN KERHOILTA PIIRIN TOIMISTOLLA MA 14.9

6.   SVK:N VALTAKUNNALLINEN NUORISOTYÖSEMINAARI 18-19.9 TAMPEREELLA

7.   VALTAKUNNALLINEN KALASTUSPÄIVÄ KE 26.8 RUOHOLAHDESSA

8.   KOSKIPÄIVÄT LA 29.8 KUNINKAANKARTANONSAARESSA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

1.   SEUROJEN AVUSTUKSET NUORISOTAPAHTUMIIN

Vapaamuotoiset avustushakemukset vuoden 2009 nuorisotapahtumiin ja -toimintaan osoitetaan piirin taloudenhoitajalle Stina Koivistolle. Hakemuksesta tulee ilmetä suunniteltu tai toteutettu tapahtuma (mm. järjestäjä, ajankohta, tapahtuman luonne, arvioidut osallistujat), talousarvio ja haetun avustuksen määrä.

 

Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri on jo aiemmin tehnyt päätöksen osallistua seurojen onkipäivien ja muiden kalastusaiheisten nuorisotapahtumien järjestelyyn maksamalla jokaiselle tapahtuman järjestäjälle kuitteja vastaan enintään 70 euroa/tapahtuma tapahtumaan liittyviä kuluja. Näistä tapahtumista ei tarvitse tehdä Vapaa-ajankalastajapiirille erillistä hakemusta, sen sijaan riittävät selvitys tapahtumasta ja tositejäljennökset.

2.   NUORTEN SYYSRETKI 2 - 4.10 LOHJANJÄRVELLE

Piirin nuorten kuluvan syksyn retki Lohjanjärvelle tehdään pe-su 2-4.10.2009. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Tapani Hyvöselle puh. 050-3512928. Retki on tarkoitettu 10-16 vuotiaille nuorille. Majoittuminen tapahtuu Lohjan kalaseuran majan tiloissa.

 

Retken hinta on 40 euroa, mikä sisältää matkat, majoittumisen sekä ruokailun. Mukaan tarvitaan kalastusvälineiden lisäksi runsaasti lämpimiä vaatteita, makuualusta ja makuupussi, sekä pelastusliivit, jos sellaiset löytyvät. Lähtö on pe 2.10 klo 17.00 Vapaa-ajankalastajapiirin toimistolta Kirvuntie 22.

3.   NUORTEN PERHOKURSSI LA 5.9

Perhokalastuksen starttikurssi alle 25 vuotiaille Vanhankaupunginkoskella lauantaina 5.9.2009 klo 12-18. Kurssilla tutustutaan perhokalastuksen teoriaan ja perhoihin sekä kalastetaan Vanhankaupungin koskella. Koski on kurssin ajan kurssin käytössä.

 

Mukaan mahtuu 10 osanottajaa, joita varten on varattu kalastusvälineet. Kurssimaksu on 5 euroa. Ilmoittautumiset Tapani Hyvöselle numeroon 050-3512928.

4.   NUORTEN JIGIKALASTUSKURSSI LA 12.9

Jigikalastuksen starttikurssi nuorille lauantaina 12.9 klo 9-16. Teoriaa ja jigikalastusta rannalta ja veneestä Itä-Helsingin vesillä.

 

Mukaan mahtuu 10-15 osanottajaa, joista osalle on varattu kalastusvälineet. Kurssimaksu on 5 euroa. Ilmoittautumiset Tapani Hyvöselle numeroon 050-3512928.

5.   NUORTEN KERHOILTA PIIRIN TOIMISTOLLA MAANANTAINA 14.9 KLO 18

Piirin toimistolla ovat maanantaina 14.9 ovet avoinna nuorten kerhoillan merkeissä. Kerhoillassa askartelua, valmistautumista pilkkikauteen, ja tavattavissa tuttuja leireiltä ja kursseilta.

6.   SVK:N VALTAKUNNALLINEN NUORISOTYÖSEMINAARI 18-19.9 TAMPEREELLA

SVK:n nuoriso- ja perhetoimikunta kutsuu nuorisotoimijat Valtakunnalliseen nuorisovetäjä-koulutukseen. Tilaisuus on suunnattu erityisesti vapaa-ajankalastajapiirien nuoriso- ja perhetoimikuntien jäsenille, seurojen nuorisotoimijoille sekä nuorisotoiminnasta kiinnostuneille jäsenille.

 

Koulutus järjestetään Tampereella, Varalan urheiluopistolla 18.-19.9.2009 Perjantaina päivällä järjestetään avoin nuorisoseminaari, jonka jälkeen perjantai illan ja lauantai aamun ohjelma on suunnattu vain jäsenistölle. Mikäli ette ehdi perjantaipäivän osioon, niin olette tervetulleita illaksi ja lauantaiaamuksi.

 

Perjantaipäivän seminaarissa käsitellään erityisesti luonnon merkitystä nuorelle, järjestöjen välistä yhteistyötä sekä toimintaa koululaitoksen kanssa. Illalla ja aamulla käsitellään keskusjärjestön, piirien ja seurojen kannalta ajankohtaisia asioita. Jokaisen piirin toivotaan lähettävän tilaisuuteen edustajia (suos. 2-5 hlöä), sillä tarkoituksena on keskustella mm. nuorisojäsenille perustettavista seuroista ja/tai nuorisojäsenhankinnasta.

 

SVK tarjoaa jäsenilleen ohjelman, majoituksen ja ruokailut, sekä korvaa matkakulut 27 snt/km + 2 snt/lisähenkilö tai matkalippujen hinta. Muistattehan käyttää kimppakyytejä!

 

Mikäli olet kiinnostunut lähtemään Tampereelle, ota yhteyttä Tapani Hyvöseen puh. 050-3512928.

7.   VALTAKUNNALLINEN KALASTUSPÄIVÄ KE 26.8 RUOHOLAHDESSA

Valtakunnallisen kalastuspäivän Etelä-Suomen päätapahtuma järjestetään tänä vuonna keskiviikkona 26.8 keskeisellä paikalla Helsingissä, Ruoholahden kanavan varrella. Tapahtumaan on tulossa runsas joukko koululaisryhmiä. Koululaisryhmät tulevat pääosin aamupäivän aikana, ja muita kiinnostuneita odotetaan puolen päivän jälkeen.

 

Tällä kertaa on vastuullisena tapahtumajärjestäjänä Kalatalouden keskusliitto, joten Etelä-Suomen kalaseurojen panos jää edellisvuotta vähäisemmäksi. Olemme kuitenkin mukana esittelemässä onkivälineitä ja jakamassa esitteitä, sekä avustamassa koululaisten ongintaa.

8.   KOSKIPÄIVÄT LA 29.8 KUNINKAANKARTANONSAARESSA

Helsingin kalastusalueen perinteistä Koskipäivää vietetään lauantaina klo 10 alkaen Kuninkaankartanonsaaressa. Nuorten onkikilpailut klo 11-12.30, ilmoittautuminen klo 10 alkaen. Palkintoina kolmessa sarjassa alle 7v, 7-11v ja 12-17v välillä mitalien lisäksi mm. Jopo-polkupyörä suurimman saaliin saaneelle, kalastusvälineitä ym arvotavaraa.

 

Suvantoon istutetaan aamulla kirjolohia, ja suvannossa voivat kaikki onkia nuorten onkikilpailun jälkeen klo 12.30 alkaen. Tapahtumassa on mm. casting-näytös, ja aiemmin aamulla Spey-heittokilpailut. Lisäksi kalankäsittelyä, lohimaistiaisia (klo 12-13.30), kilpaongintaa, kaarnaveneveistelyä, Meripelastusyhdistystä, musiikkia ym. Piirin tukitoimikunta on paikalla katoksen kanssa kahvilanpidon ja esitteiden jakamisen merkeissä. Lisäksi nuorten ongintaa on auttamassa joukko seurojen jäseniä.