ETELÄ-SUOMEN VAPAA-AJANKALASTAJAPIIRI RY

 SEURAKIRJE 2/2011                                          13.9.2011

 

1.   VAPAA-AJANKALASTAJAPIIRIN KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012

2.   KALASTUSALUEPÄIVÄ PIIRIN KALASTUSALUEVALTUUTETUILLE

3.   NUORTEN SYYSRETKI 14 – 16.10.2011 PERNAJANLAHDELLE

4.   NUORTEN KERHOILTA PIIRIN TOIMISTOLLA TI 15.11

5.   SEUROJEN AVUSTUKSET NUORISOTAPAHTUMIIN

6.   SVK:N NUORI VETÄJÄ-KOULUTUS

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

1.   VAPAA-AJANKALASTAJAPIIRIN KILPAILUKALENTERI VUODELLE 2012

Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin kilpailukalenteri vuodelle 2012 on valmistumassa piirin kilpailujen osalta lokakuun puolessa välissä. Mikäli seurat haluavat omat kilpailunsa mukaan kalenteriin, niistä tulee ilmoittaa Arja Tuomistolle 15.10.2011 mennessä (puh. 040-7016349 tai arja.tuomisto@pp.inet.fi).

 

Seuraavassa piirin kilpailukalenterin ilmoitushinnat, jotka ovat samat kuin edellisvuonna:

KOKO SIVU KANSIIN (MYYTY)                         170,00 €

KOKO SIVU SISÄSIVULLA                                  140,00 €

¾ SIVUA SISÄSIVULLE                                         107,00 €

½ SIVUA SISÄSIVULLE                                           70,00 €

¼ SIVU SISÄSIVULLE                                              35,00 €

JOS SEURALTA EI TULE MAINOSTA                    47,00 €

 

Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjetön talvikauden kilpailukalenteri löytyy keskusjärjestön verkkosivuilta http://www.vapaa-ajankalastaja.fi /kilpailut.

 

Piirin kilpailukalenteri valmistuu painosta marraskuun-joulukuun vaihteessa, mutta on jo sitä ennen löydettävissä vapaa-ajankalastajapiirin verkkosivuilta.

2.   KALASTUSALUEPÄIVÄ PIIRIN KALASTUSALUEVALTUUTETUILLE LA 12.11

Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin joka toinen vuosi pidetyt kalastusaluepäivät piirin kalastusaluevaltuutetuille järjestetään tänä vuonna lauantaina 12.11.2011 Majatalo Onnelassa Tuusulassa. Piirin valtuutetuille lähetetään koulutuspäivästä oma tiedote.

 

Koulutuspäivän ohjelmaan sisältyy kolme alustusta: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön toiminnanjohtaja Ilkka Mäkelä kalastuslain kokonaisuudistuksen viimeisimmistä vaiheista, Uudenmaan ELY-keskuksen kalataloustarkastaja Kai Samanen kalastusvalvonnan muutoksista, ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkija Esa Erkamo Uudenmaan rapukannoista.

 

Vapaa-ajankalastajapiirin kalastusaluevaltuutetuille koulutuspäivä on maksuton, myös ohjelmaan sisältyvät ruokailut. Koska varsinkin kalastusvalvonnan muutokset ovat hyvin ajankohtaisia kaikilla kalastusalueilla, on myös muilla kuin piirin kalastusaluevaltuutetuilla mahdollisuus osallistua koulutuspäivään. Tällöin osallistumismaksu on omakustannushintaa vastaava 40 euroa osallistujalta. Kalastuspäivää koskeviin tiedusteluihin vastaa piirin kalastus- ja ympäristötoimikunnan puheenjohtaja Kalle Pitkänen puh. 040-5065122, jolle voi myös ilmoittautua koulutuspäivään maanantaina 9.11.2011 mennessä puhelimitse tai sähköpostilla

kalle.k.pitkanen@pp.sonera.net.

3.   NUORTEN SYYSRETKI 14 – 16.10.2011 PERNAJANLAHDELLE

Piirin nuorten kuluvan syksyn retki tehdään 14-16.10.2011 Pernajanlahdelle kurssikeskus Kvarnuddenin tiloissa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Tapani Hyvöselle puh. 050-3512928 tai Jaakko Pakariselle puh. 0400-791616. Retki on tarkoitettu 10-16 vuotiaille nuorille. Lähtö on perjantaina 14.9. klo 17.00 Vapaa-ajankalastajapiirin toimistolta Kirvuntie 22 Espoon Laajalahdessa. Kulkujärjestelyistä voidaan sopia tarvittaessa myös siten, että kauempaa tulevat ohjaajat voivat ottaa kyytiinsä samalta suunnalta tulevia nuoria.

 

Retken hinta on kalaseurojen jäseniltä 30 euroa, kalaseuroihin kuulumattomilta 40 euroa. Maksu sisältää matkat, majoittumisen sekä ruokailun.  Mukaan tarvitaan kalastusvälineiden lisäksi runsaasti lämpimiä vaatteita, lakanat tai makuualusta ja makuupussi, sekä pelastusliivit, jos sellaiset löytyvät.

4.   NUORTEN KERHOILTA PIIRIN TOIMISTOLLA TI 15.11

Nuorten kerhoillassa tiistaina 15.11 klo 18 vapaa-ajankalastajapiirin toimistolle Kirvuntie 22 02140 Espoo Alepan takana sidotaan tällä kertaa hieman isompia perhoja, leechejä tai haukiperhoja.  Kerhoiltaan voi tulla päivittämään syksyn tapahtumat ja talven suunnitelmia.

5.   SEUROJEN AVUSTUKSET NUORISOTAPAHTUMIIN

Vapaamuotoiset avustushakemukset vuoden 2011 nuorisotapahtumiin ja -toimintaan osoitetaan piirin taloudenhoitajalle Stina Koivistolle. Hakemuksesta tulee ilmetä suunniteltu tai toteutettu tapahtuma (mm. järjestäjä, ajankohta, tapahtuman luonne, arvioidut osallistujat), talousarvio ja haetun avustuksen määrä.

 

Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri on jo aiemmin tehnyt päätöksen osallistua seurojen onkipäivien ja muiden kalastusaiheisten nuorisotapahtumien järjestelyyn maksamalla jokaiselle tapahtuman järjestäjälle kuitteja vastaan enintään 70 euroa/tapahtuma tapahtumaan liittyviä kuluja. Näistä tapahtumista ei tarvitse tehdä Vapaa-ajankalastajapiirille erillistä hakemusta, sen sijaan riittävät selvitys tapahtumasta ja tositejäljennökset.

 

Avustusvaroja voidaan käyttää esim. seurojen leirikuluihin tai kuluihin, jotka liittyvät seurojen nuoriso-ohjaajakoulutukseen.

6.   SVK:N NUORI VETÄJÄ-KOULUTUS

Nuori Vetäjä-koulutus on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön koulutusohjelma, jonka tavoitteena on valmentaa uusia vetäjiä erilaisiin kalastusprojekteihin. Kaksiosaisen koulutuksen ensimmäinen jakso järjestetään 7-8.10 ja toinen jakso seuraavana kesänä valtakunnallisen nuorisoleirin aikana. Kaikki innokkaat 16-20-vuotiaat nuoret mukaan koulutukseen!

 

Koulutuksen ensimmäinen jakso järjestetään Pellin leirikeskuksessa 7.-8.10. Osoite Härjanvatsantie 210, Karjalohja. Lisätiedot ja ajo-ohje: http://www.pellinleirikeskus.fi/.

 

SVK tarjoaa jäsenilleen ohjelman, majoituksen ja ruokailut, sekä korvaa matkakulut 28 snt/km +  2snt/lisähenkilö tai matkalippujen hinta. Muistattehan käyttää kimppakyytejä mahdollisuuksien mukaan. Piirien toivotaan välittävän tietoa koulutuksesta seuroille, jotta kaikki kiinnostuneet saataisiin mukaan.

Tilaisuuteen mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Varaa paikkasi ajoissa!  Kalastuksenhoitomaksu tulee olla maksettuna ravustukseen osallistuvilla 18-64-vuotiailla.

 

Ilmoittautuminen:

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön toimistoon Jaana Piskoselle p. 09/22891310 tai sähköposti jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi Ilmoittautumiset perjantaihin 30.9. mennessä. Ilmoita mahdollisista ruoka-allergioista ilmoittautumisen yhteydessä. Mainitse mikäli osallistut kurssille vain toisena päivänä tai et majoitu. Lisätiedustelut Janne Rautanen, p. 0400-946 968, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi